Så här funkar Filmtegration:

1.

Filmtegration är gratis att använda för alla som arbetar med att lära ut svenska till nyanlända. Tjänsten är en specialanpassad version av C Mores plattform för streaming, där lärare kan logga in och använda filmerna i undervisningen. Börja med att registrera ett konto genom att klicka på “ANSÖK OM ACCESS” ovan. Då du registrerar ditt konto behöver du ange samma mailadress som du använder i ditt arbete. När det är klart och du har registrerat ditt konto tar det upp till 48 timmar innan kontot har access och du kan se alla filmer.

2.

För varje film finns det ett tillhörande utbildningsmaterial med förslag på övningar och diskussionsfrågor som kopplar an till utvalda klipp från filmen. Här finns också stöd och idéer till dig som lärare för planering av lektioner och uppgifter. När du skapat ett konto och loggat in kan du enkelt ladda ner materialet som pdf.

3.

Du som lärare kan sen välja helt fritt hur du vill använda filmerna och planera lektionerna, utifrån vad som passar dig och din klass bäst. 

 

 

De utvalda filmerna

movies.jpg
 

ADAM & EVA

Komedi från 1996
(95 minuter)

En kärlekshistoria som de flesta känner igen sig i. Efter fyra år tillsammans har Adam och Eva svårt att hålla den romantiska gnistan vid liv. De har helt olika idéer om hur de ska förnya sitt förhållande och när Adam är otrogen blir det hela mer invecklat än paret tänkt sig. Frågan för Adam och Eva är om de ska vara kompisar, gifta, älskare eller bara ovänner för livet...


BLACK JACK

Drama från 1990
(111 minuter)

Inger återvänder till sin lilla hemstad med sin son Sigge efter ett misslyckat giftermål i Stockholm. Första helgen hemma går hon ut och dansar på ett typiskt svenskt småstadsdansställe. Där träffar hon Kaj som ögonblickligen förälskar sig i henne. Inger kommer in i Kaj’s umgänge där även dansbandet Black Jacks egen casanova Tommy ingår.


GRABBEN I GRAVEN
BREDVID

Romantisk komedi
från 2002 (90 minuter)

Bibliotekarien Desiré lever ensam i stan. Hennes liv är odramatiskt och hon har aldrig träffat sin stora kärlek. Så en dag när hon sitter på kyrkogården och tänker får hon ögonkontakt med Benny, en ensam bonde som ägnar större delen av sin tid med att sköta sin gård men som också drömmer om kärlek.


MITT LIV SOM HUND

Dramakomedi från 1985
(98 minuter)

Lasse Hallströms prisade drama om 11-årige Ingemar som bor med sin bror och sjuka mamma. Han har det lite jobbigt just nu, fast inte lika jobbigt som Laika, hunden de sände ut i rymden. Ingemar skickas i väg för att tillbringa sommaren ute på landet hos sin morbror. Där möter han en rad människor som kommer att förändra honom, samtidigt som han har en egen metod för att klara av vardagens sorger.


SÅ SOM I HIMMELEN

Drama från 2004
(132 minuter)

En framgångsrik dirigent avbryter drastiskt sin karriär och drar sig tillbaka till sin barndomsby i Norrland. Där finns en liten kyrkokör som varje torsdag övar i församlingshemmet och när dess medlemmar ber honom leda den har han svårt att säga nej. Från det ögonblicket blir inget sig likt i byn. Svenskt drama med Michael Nyqvist och Frida Hallgren.


SÄLLSKAPSRESAN

Komedi från 1980
(107 minuter)

Det är grisfest på Kanarieöarna i jultid och där befinner sig Stig Helmer Olsson på sin allra första utlandsresa. Han vet inte att doktor Levander, som hjälpt honom få bukt med sin flygrädsla och som skall köpa hus på Kanarieöarna lurat honom att smuggla ett paket med svarta pengar från Sverige.


 

Utbildningsmaterial

utbildningsmaterial.png

För varje film finns ett nyskapat utbildningsmaterial som är utvecklat i samarbete med pedagoger från Eductus. Materialet innehåller övningar som är indelade i olika steg med olika syften - anpassade både för diskussioner i grupp och individuellt arbete. 

 

 

Har du frågor om Filmtegration?


Kontakta Malin Lindborn på C More.