Så här funkar Filmtegration:

1.

Filmtegration är gratis att använda för alla som arbetar med att lära ut svenska till nyanlända. Tjänsten är en specialanpassad version av C Mores plattform för streaming, där lärare kan logga in och använda filmerna i undervisningen. Börja med att registrera ett konto genom att klicka på “ANSÖK OM ACCESS” ovan. Då du registrerar ditt konto behöver du ange samma mailadress som du använder i ditt arbete. När det är klart och du har registrerat ditt konto tar det upp till 48 timmar innan kontot har access och du kan se alla filmer.

2.

För varje film finns det ett tillhörande utbildningsmaterial med förslag på övningar och diskussionsfrågor som kopplar an till utvalda klipp från filmen. Här finns också stöd och idéer till dig som lärare för planering av lektioner och uppgifter. När du skapat ett konto och loggat in kan du enkelt ladda ner materialet som pdf.

3.

Du som lärare kan sen välja helt fritt hur du vill använda filmerna och planera lektionerna, utifrån vad som passar dig och din klass bäst. 

 

 

De utvalda filmerna

FILMTEGRATION_NY.001.jpeg
 

SÄLLSKAPSRESAN

Komedi från 1980
(107 minuter)

Det är grisfest på Kanarieöarna i jultid och där befinner sig Stig Helmer Olsson på sin allra första utlandsresa. Han vet inte att doktor Levander, som hjälpt honom få bukt med sin flygrädsla och som skall köpa hus på Kanarieöarna lurat honom att smuggla ett paket med svarta pengar från Sverige.


SÅ SOM I HIMMELEN

Drama från 2004
(132 minuter)

Inger återvänder till sin lilla hemstad med sin son Sigge efter ett misslyckat giftermål i Stockholm. Första helgen hemma går hon ut och dansar på ett typiskt svenskt småstadsdansställe. Där träffar hon Kaj som ögonblickligen förälskar sig i henne. Inger kommer in i Kaj’s umgänge där även dansbandet Black Jacks egen casanova Tommy ingår.


GRABBEN I GRAVEN
BREDVID

Romantisk komedi
från 2002 (90 minuter)

Bibliotekarien Desiré lever ensam i stan. Hennes liv är odramatiskt och hon har aldrig träffat sin stora kärlek. Så en dag när hon sitter på kyrkogården och tänker får hon ögonkontakt med Benny, en ensam bonde som ägnar större delen av sin tid med att sköta sin gård men som också drömmer om kärlek.


MÅSTE GITT

Dramakomedi från 2017
(94 minuter)

Måste gitt är den kritikerhyllade dramakomedin om Metin, en småkriminell ung man i Stockholmsförorten Jordbro. Han drömmer sig bort från sin tillvaro i förorten och skriver ner alla händelser, känslor och åsikter i en stor dagbok. Men så en dag tappar han bort dagboken, och paniken sprider sig - tänk om den hamnar i fel händer? En sak är i alla fall säker, inget kommer att bli sig likt.


BECK — STEINAR

Thriller från 2016
(91 minuter)

I resterna av en husvagnsbrand på en camping påträffas en oidentifierad kropp. Ägaren saknas, men är det verkligen hon som är offret? Och vilken roll spelar den så kallade grannsamverkan i det närliggande villaområdet? Samtidigt väljer polischef Fredén att rekrytera den norske mordutredaren Steinar Hovland över Becks huvud.


JÄTTEN

Drama från 2016
(85 minuter)

Kritikerhyllat och prisbelönt svenskt drama som belönades med tre Guldbaggar, däribland för bästa film. Rikard är en ung egensinnig man med ett enormt intresse för boule. Tillsammans med sin vän Roland är han engagerad i den lokala bouleföreningen, men han tvingas samtidigt utstå stirrande blickar och elaka kommentarer på grund av sin autism, sitt utseende och funktionshinder.


 

Utbildningsmaterial

utbildningsmaterial.png

För varje film finns ett nyskapat utbildningsmaterial som är utvecklat i samarbete med pedagoger från Eductus. Materialet innehåller övningar som är indelade i olika steg med olika syften - anpassade både för diskussioner i grupp och individuellt arbete. 

 

 

Har du frågor om Filmtegration?


Kontakta Malin Lindborn på C More.